На Луганщині кадирівці викрадають неповнолітніх дітей у військових цілях
владімір путін і рамзан кадиров Kremlin.ru, CC BY 4.0 , via Wikimedia Commons

На Луганщині кадирівці викрадають неповнолітніх дітей у військових цілях

На Луганщині загарбники масово викрадають українських неповнолітніх дітей. Їх вивозять в Чечню для так званого «патріотичного виховання». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Кадирівці викрадають підлітків на Луганщині, щоб виховувати з них вбивць.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай

За його словами, загарбники масово вивозять дітей із Луганської області в Чечню для так званого «патріотичного виховання».

«Раніше «Центр національного спротиву» повідомив, що російська окупаційна адміністрація на тимчасово окупованій території Луганщини відзвітувала, що для 15 000 дітей від 2 до 17 років було проведено поглиблені медичні огляди. Завезені з росії медики зазначили в документах обстеження, що 70% з цих дітей “потребують спеціальної медичної допомоги”. Саме таким заключенням росіяни прикривають депортацію дітей на територію рф», – каже голова Луганської ОВА.

Раніше уповноважена президента України з прав дітей Дар’я Герасимчук повідомляла, що рф незаконно депортувала на тимчасово окуповані території України чи в рф понад 180 тисяч дітей.

На думку української влади, метою загарбників є денаціоналізація українських дітей. Деякі неповнолітні потрапляють до Чечні, де їх можуть змусити проходити військову підготовку.

Є дані, що на територію рф відправляли цілі дитячі будинки, відомо також про випадки незаконного усиновлення українських дітей росіянами.

За словами Сергія Гайдая, чеченський воєначальник Рамзан Кадиров пишається, що має «молоде покоління українців, яке він особисто підготує».

У підконтрольній йому республіці мають бути організовані військово-патріотичні табори для підлітків. Голова ОДА Луганської області не сумнівається, що неповнолітніх там готують воювати на боці росіян, а отже – і вбивати власних співвітчизників.

За інформацією Гайдая, з Луганської області для таких цілей вже було вивезеного близько сотні неповнолітніх українців.

IAR/І.Т.