На півдні України ведуться бої на передовій
Українські військові дивляться на уламки пошкодженого танка у відвойованому місті Ізюм на Харківщині EPA/SERGEY KOZLOV

На півдні України ведуться бої на передовій

Також ведеться інтенсивний вогонь з артилерії різних калібрів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На півдні України ведуться бої на передовій, а також ведеться інтенсивний вогонь з артилерії різних калібрів. Українське командування повідомляє про російські бомбардування Кривого Рогу, Очакова та Зеленодольська. Ніхто не загинув, але російські ракети пошкодили будинки та цивільну інфраструктуру.

Речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив, що наразі українські сили зосереджуються на знищенні артилерійським вогнем об’єктів як на передовій, так і в тилу противника.

«Вороже військо зменшене на 27 одиниць озброєння та техніки, серед яких пʼять танків, 14 одиниць іншої авто- та бронетехніки, реактивна система залпового вогню „Град”, самохідна артилерійська мінометна установка „Нона-С”, самохідна артустановка „Гвоздика”, зенітна самохідна установка „Шилка”, дві гаубиці „Мста-Б”, два 120-мм міномети», – перерахував він.

Речник командування закликав мирних жителів на окупованих росіянами територіях уникати громадських місць і обмежити вихід на вулиці найближчими днями. Українська розвідка повідомляє про провокації, які готують окупанти проти жителів.

IAR/Д.Ю.