На Урядовому комітеті під головуванням Степана Кубіва було прийняте рішення щодо майнінгу в Україні
https://scontent.fiev12-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/29217090_930570140453815_7915660254087648421_n.jpg?_nc_eui2=v1%3AAeFOZheeZV6aSmkmgYcs3VfPMRsoFOHzYdICBccXnlM3vpTAzYTrOhuxj5LqIAsDM-omLT45y2FOc1RJN3yrIrxK37vRIT1tu1pWX_47JG4y0A&oh=db9884bf8199a850d9995f1d1c3b9946&oe=5B31376F

На Урядовому комітеті під головуванням Степана Кубіва було прийняте рішення щодо майнінгу в Україні

Тільки що на Урядовому комітеті під головуванням Степана Кубіва було прийняте важливо рішення щодо майнінгу в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційну сторінку у Фейсбуці голови Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку Олександра Данченка.

“Ура!! Тільки що на Урядовому комітеті під головуванням Степана Кубіва було прийняте важливо рішення щодо майнінгу в Україні. Ще вчора я виступив з ініціативої по проблемі майнінгу на засіданні Ради з підтримки інновацій. Мене підтримав Прем‘єр Міністр Володимир Гройсман. А вже сьогодні Степан Кубів поставив на голосування на урядовому комітеті рішення, яке було підготовлено групою прихильників цифрової економіки загалом та блокчейну як її складової частини.
Ось витяг із рішення:

«Першим стрімкім кроком в розвитку криптоекономіки є доповнення Національного класифікатору України “Класифікація видів економічної діяльності”, а саме класу 63.11 (Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов’язана з ними діяльність) пунктом – послуги з підтримки та забезпечення функціонування розподілених реєстрів данних у т.ч. з використанням технології блокчейн. Оброблення данних та смартконтрактів в розподілених блокчейн реєстрах.
Майнінг – генерація та валідація записів у розподілених реєстрах, забеспечення їх цілістності, незмінності та узгодженості, шляхом проведення обчислювальних операцій.
Довідково:
Розподілений реєстр – систематизована база цифрових транзакцій, які зберігаються, одночасно створюються і оновлюються на всіх носіях у всіх учасників реєстру на основі заданих алгоритмів, що забезпечують її тотожність у всіх користувачів реєстру. (програмно-комп’ютерний алгоритм децентралізованого публічного або приватного реєстру чи бази даних, функціонування якої забезпечується шляхом взаємодії через Інтернет однорангової мережі, або будь-яким іншим способом, що гарантує належний криптографічний захист усіх записів, транзакцій, проведених з використанням відповідної технології)
Смарт-контракт – договір в електронній формі, виконання прав і зобов’язань за яким здійснюється шляхом вчинення в автоматичному порядку цифрових транзакцій в розподіленому реєстрі цифрових транзакцій в чітко визначеної ним послідовності і при настанні певних їм обставин. Захист прав учасників (сторін) смарт-контракту здійснюється в порядку, аналогічному порядку здійснення захисту прав сторін договору, укладеного в електронній формі.
Це вирішує проблеми:
• детінізація ринку;
• залучення доходів до бюджету за рахунок розширення видів діяльності які підлягають оподаткуванню;
• стимулювання енергоринку;
• зупинення відтоку капіталу та кваліфікованих кадрів;
• зменшення силового тиску на криптоспільноту.
Доручити розробити проект нормативно правового акту щодо змін в Національний класифікатор України “Класифікація видів економічної діяльності” з подальшим напрацюванням Концепції про створення сприятливих умов для майнінгу в Україні:
1. Мінекономрозвитку
2. Агенству еклектронного урядування
3. Мінфін
4. Мінюст
5. Держстат
6. НБУ (за згодою)
7. НЦКПФР (за згодою)
8. СБУ (за згодою)
9. Міненерго»” – про це написав голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко.