На звільненій частині Херсонщини знаходять все більше закатованих
Херсон, Україна, 16 листопада 2022 р PAP/Viacheslav Ratynskyi

На звільненій частині Херсонщини знаходять все більше закатованих

Лише в Херсонській області українські слідчі відкрили понад чотири сотні кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів росіян. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що на звільненій території Херсонської області виявлено тіла шістдесяти трьох закатованих росіянами мирних жителів. Очільник міністерства повідомив, що у цій справі вже розпочато розслідування та триває збір документації.

«В 11 звільнених містах Херсонської області ми виявили місця незаконного ув’язнення росіянами мирних українців. У чотирьох із цих місць в’язнів катували. Ми там проводимо ретельне розслідування. Тривають ексгумації тіл закатованих. Наразі в області ми знайшли тіла 63 таких загиблих. Однак пошуки тільки почалися, тож ми очікуємо виявити ще багато місць російських злочинів», — зазначив міністр.

За словами міністра, лише в Херсонській області українські слідчі відкрили понад чотири сотні кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів росіян.

IAR/І.Я.