НАБУ розслідує можливі зловживання віце-прем'єр-міністра Кубіва

НАБУ розслідує можливі зловживання віце-прем’єр-міністра Кубіва

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за фактом можливих зловживань першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Слово і Діло.

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за фактом можливих зловживань першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва. Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 13 березня, повідомляють Українськi Новини з посиланням на інформацію суду.

Повідомляється, що 18 січня заявник подав в НАБУ звернення з проханням порушити кримінальну справу і за фактом вчинення злочинів заступником голови Фонду державного майна, заступником міністра аграрної політики і продовольства і главою урядового комітету, першим віце-прем’єр міністром, міністром економічного розвитку і торгівлі, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Однак справу на було відкрито, в зв’язку з чим заявник подав до суду скаргу на дії НАБУ.

22 лютого суд задовольнив його позов і зобов’язав бюро відкрити справу стосовно вказаних осіб. Про які можливі зловживання Степана Кубіва йдеться, не повідомляється.

Раніше суд зобов’язав НАБУ відкрити справу на Гройсмана. Провадження мали відкрити щодо можливих зловживань службовим становищем і службової недбалості прем’єра.

Також НАБУ порушило справу щодо голови Бюро Ситника через можливе зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації кандидатом у президенти – депутатом Верховної ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Ольгою Богомолець.