НАБУ відкрило кримінальне провадження проти кандидата у президенти - ЗМІ
НАБУ розслідує недостовірне декларування Богомолець © Василь Артюшенко, DT.UA

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти кандидата у президенти – ЗМІ

Розслідування ведуть з лютого. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZN,UA.

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження щодо кандидата у президенти України та народного депутата від фракції “Блок Петра Порошенка” Ольги Богомолець, передають “Українські новини“, з посиланням на власні джерела. НАБУ відкрило провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації.

Зазначено, що справу розслідують з 19 лютого. Провадження відкрили за статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. У НАБУ перевіряють обставини можливого приховування кандидатом майна за 2015-2017 роки.

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду адмінпротокол щодо кандидата в президенти Сергія Тарути.

За даними НАЗК, Тарута використовував надане йому право на депутатське звернення в приватних інтересах і з метою, що не пов’язана із здійсненням його депутатської діяльності. Зазначене діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 172-7 КУпАП.