Набули чинності зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО

Набули чинності зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО

Сьогодні набули чинності зміни до Конституції, які закріплюють прагнення України стати членом Європейського Союзу і НАТО. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Це сталося наступного дня після того, як закон щодо закріплення стратегічного курсу України на членство у ЄС і НАТО опублікували у газеті «Голос України».

Згідно з пояснювальною запискою, закріплення на конституційному рівні правової визначеності курсу України на членство в ЄС і НАТО «мобілізуватиме українське суспільство і українську владу та сприятиме реформам, спрямованим на досягнення критеріїв повноправного членства в ЄС і НАТО».

Відзначається, що реалізація закону не потребуватиме додаткових видатків з бюджету та не потребує проведення всеукраїнського референдуму.

«Прийняття Закону сприятиме реалізації європейського та євроатлантичного вибору через розширення та поглиблення співробітництва України з Європейським Союзом та Організацією Північноатлантичного договору аж до набуття повноправного членства, зміцненню національної безпеки нашої держави, матиме наслідком гарантію її суверенітету і територіальної цілісності», – йдеться в пояснювальній записці.