Нардеп Береза ​​відповів на ультиматум Кадирова

Нардеп Береза ​​відповів на ультиматум Кадирова

Нардеп Борислав Береза ​​прокоментував випад на свою адресу з боку лідера Чечні Размана Кадирова, який заявив, що або депутат вибачиться перед російською тележурналісткою Скабєєвою, або знайдуться ті, хто його дістане. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

«Мені немає за що вибачатися», – заявив нардеп в коментарі Громадському.

За його словами, він вільно ходить по Києву, а про ступінь серйозності слів Кадирова йому повинні повідомити в СБУ.

«Я думаю, що якби було що-серйозне, мені б уже повідомили», – додав він.

Як ми раніше повідомляли, Кадиров заявив, що знайдеться чоловік, який дасть «дзвінкий ляпас» нардепу Верховної Ради України Бориславу Березі, якщо той «належним чином» не вибачиться перед російською телеведучою Ольгою Скабеевой за інцидент в будівлі ПАРЄ.

Кадиров ситуацію розцінив по-своєму. У Telegram він написав, що Береза ​​образив і штовхнув в «стінах міжнародної організації тендітну російську дівчину», і пригрозив, що депутата знайдуть «в будь-якому місці», щоб помститися. Більш того, лідер Чечні вирішив навести приклад, що у якби подібний інцидент стався з української журналістської в РФ, то гудів б весь західний світ. А так всі мовчать.

Як повідомлялось раніше, пропагандистка Скабєєва намагалася переривати виступ віце-спікера Ірини Геращенко про полонених і українських політв’язнів у в’язницях Росії. Демонстративно встала поруч і постійно щось говорила, намагаючись заглушити промову Геращенко. Росіянку в результаті відтіснили від парламентарія. Інцидент стався після розгляду Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюції про загострення в Азово-Керченській акваторії.

Пізніше, даючи коментар, чому представники української делегації не бажають відповідати на питання російських журналістів, Береза ​​сказав, що не буде помічати «таких шльондра», поки РФ не поверне Крим і не піде з Донбасу.

Крім Кадирова, погрожував Березі і якийсь російський сенатор Морозов, який викликав його на дуель. Береза ​​виклик прийняв і призначив місце і час – опівдні 1-го лютого біля входу до Верховної Ради.