Нардеп Ілля Кива побився із ветераном АТО в одному з ресторанів Києва

Нардеп Ілля Кива побився із ветераном АТО в одному з ресторанів Києва

Нардеп Ілля Кива побився із ветераном АТО в одному з ресторанів Києва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Магнолія ТВ.

Бійка між нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою та іншим гостем закладу сталася в ресторані “Моссо”, у Києві. Про це повідомила столична поліція та сам народний депутат на своїй сторінці у Facebook.

При цьому у мережі з’явилося відео із камер спостереження. Судячи з даних відеозапису, інцидент трапився у середу 22 січня близько 12 години дня.

На кадрах видно, як депутат підходить до іншого чоловіка і раптово б’є його головою  в обличчя. У свою чергу, той завдає йому потужного удару в обличчя.

Як пишуть ЗМІ, другий учасник бійки нібито ветеран АТО Михайло Майнман.

Охорона народного депутата перешкодила розвитку конфлікту. Тим часом Ілля Кива вирішив звернутися із заявою до поліції та зняти побої. Про що він сам написав на своїй сторінці у Facebook.

У поліції повідомили, що до них звернувся народний депутат із заявою про отримання тілесних ушкоджень. На місце події виїхали екіпаж патрульних та слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

За попередньою інформацією, у ресторані між Кивою та його знайомим стався словесний конфлікт, у результаті якого виникла короткотривала бійка. Нардеп отримав медичну допомогу без госпіталізації.

Інший учасник інциденту із місця події поїхав автомобілем. Поліція встановлює його місце перебування.

Пізніше у мережі з’явилася переписка Іллі Киви з нібито ветераном АТО Михайлом Майманом, якого парламентарій побив у київському ресторані. Скріншоти сам нардеп показав у соціальній мережі, розповівши начебто про особисті та публічні погрози.

“Заради уникнення поширення фейків і міфів, я хочу заявити про свою позицію і пролити світло на ситуацію, що склалася. Людина, яка напала на мене в ресторані “Мокко”, поводила себе неадекватно і викрикувала нецензурні слова. Я встав і підійшов до нього, нахилився з метою попросити вести себе пристойно і він зробив удар», – написав він.

В оприлюдненій переписці видно, що Майман, відомий також на прізвище Помагайбо, нібито ображав Киву і постійно погрожував влаштувати йому “помсту”. На сторінці чоловіка в Facebook також з’являлися провокативні публікації про Киву. Про нього самого відомо, що Майман брав участь в АТО на Донбасі.

Заяву Киви правоохоронці зареєстрували в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень Печерського управління поліції. Там після проведення перевірки нададуть події правову оцінку.

Моя позиция в отношении сегодняшнего инцидента.

Опубліковано Ильєю Кивою Середа, 22 січня 2020 р.