НАЗК направило до суду 7 адмінпротоколів за корупційні порушення

НАЗК направило до суду 7 адмінпротоколів за корупційні порушення

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 адмінпротоколів за недотримання вимог ЗУ “Про запобігання корупції” (запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) двома посадовцями. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на УНН.

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 адмінпротоколів за недотримання вимог ЗУ “Про запобігання корупції” (запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) двома посадовцями. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

6 адмінпротоколів направлено до суду стосовно головного лікаря Поліської центральної районної лікарні Олега Савенка, який під час реалізації службових повноважень не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з преміюванням його дружини, та в подальшому вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

Відповідальність за неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів передбачена ч. 1 та 2, ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, направлено до суду адмінпротокол стосовно Єгора Єрошка, який під час перебування на посаді першого заступника начальника Головного управління Державної служби України з питань праці в Одеській області водночас був керівником підприємства, що має на меті одержання прибутку.

Вказані діяння містять ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2, ст. 172-4 КУпАП.

Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.