НАЗК внесло приписи Кубіву, Омеляну і Мартинюку

НАЗК внесло приписи Кубіву, Омеляну і Мартинюку

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло приписи першому віце-прем’єр-міністру, міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну і тимчасово виконуючому обов’язки міністра аграрної політики і продовольства Максиму Мартинюку за порушення порядку врегулювання конфлікту інтересів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Українські новини.

Приписи внесено Кубіву стосовно директора державного підприємства “Дніпро-ВДМ” (Дніпро) Ігоря Ковтуненка та Омеляну щодо директора держпідприємства “Морська пошуково-рятувальна служба” Віктора Сударева через встановлення фактів непередання в управління іншій особі належних їм корпоративних прав в товариствах з обмеженою відповідальністю протягом 30 днів з моменту призначення Ковтуненка і Сударева.

Також внесено припис Мартинюку стосовно голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів Володимира Лапи, який не прийняв рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів у зв’язку з отриманням повідомлення про наявність потенційного конфлікту інтересів від начальника Головного управління Держспоживслужби в Києві Олега Рубана.

Як повідомляли Українські Новини, 30 грудня НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення на 27,3 млн гривень депутатом Верховної Ради від фракції “Блок Петра Порошенко” Андрієм Павелком.