New York Post: путін запустив проти України важку зброю
Ілюстраційне фото Pixabay License, CC0 Public Domain

New York Post: путін запустив проти України важку зброю

Нова важка зброя путіна проти України важить 130 кілограмів, випиває мінімум літр горілки і потребує двох комплектів бронежилетів, щоб прикрити тіло, – повідомляють ЗМІ у США. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Росії запустив проти України важку зброю у вигляді огрядного генерала, 67-річного ветерана, якого відкликали з пенсії на військову службу, – повідомляє в понеділок New York Post.

Відоме лише ім’я генерала – Павєл. Він має командувати російськими спецпідрозділами в Україні після того, як попередній командир отримав тяжке поранення під час артилерійського обстрілу.

Анонімне джерело повідомило, що генерал, вагою понад 130 кілограмів, їсть п’ять разів на день, випиває мінімум літр горілки і потребує двох комплектів бронежилетів, щоб прикрити тіло.

«Більшість найкращих і досвідчених старших командирів загинули або поранені в боях в Україні, тому (путін) вдався до призначення на фронт офіцерів другого рівня, які не можуть довго вижити», – повідомило джерело.

«Путін схожий на боса мафії, проти якого ніхто не може протистояти. (…) Якщо генерал у відставці отримує повідомлення від Путіна про те, що він потрібен матінці-Росії, щоб воювати в Україні, він не може багато зробити», – додано.

Згідно зі звітом, Павєл був солдатом понад 40 років; він пішов на пенсію після служби в Сирії приблизно 5 років тому. До відправлення на фронт минулого місяця він жив у передмісті Москви.

РАР/Л.І.