Незважаючи на епідемію, українці продовжують виїжджати за кордон на роботу

Незважаючи на епідемію, українці продовжують виїжджати за кордон на роботу

Незважаючи на епідемію, українці продовжують виїжджати за кордон на роботу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Президента всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника.

На цей момент більше півмільйона наших співвітчизників працюють у Польщі.

Є дві складності, які можуть спіткати наших трудових мігрантів: самих вакансій стало менше. А крім того, ті вакансії, які раніше не займали місцеві мешканці, зараз стали користуватися в них більшим попитом.

Нині українцям найлегше знайти роботу в сусідів – Польщі та Чехії. Ще й мінімальна зарплата з наступного року у Польщі зросте до 750 євро. І польський уряд хоче створити українцям ще комфортніші умови – з наступного року буде спрощене отримання посвідки для тимчасового проживання.

“Цей документ дає можливість українцям залишатися в Польщі на період від одного до трьох років, не повертаючись в Україну і не виробляючи кожен раз робочі візи. І влаштуватися не просто на роботу, але щоб ці люди приїхали, залишилися в Польщі, асимілювалися, і в майбутньому стали громадянами цієї країни”, – каже Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.