Нуланд прокоментувала намір США відключити Росію від SWIFT

Нуланд прокоментувала намір США відключити Росію від SWIFT

Цей сценарій не був реалізований у 2014 році, хоча тоді для нього склалися усі передумови. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Lenta.ua.

Росію відключать від усіх систем життєзабезпечення, серед яких найважливіші – фінансова та банківська, якщо вона наважиться розпочати наступ на Україну. Такий крок обійдеться їй позбавленням доступу до SWIFT та накладенням санкцій на суверенний борг, попередила під час виступів у Сенаті США 7 грудня заступник держсекретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд.

“Ми обговорювали заходи, які були б рівнозначними повній фінансовій ізоляції Росії від світової фінансової системи з усіма наслідками для російського бізнесу та народу, для їхньої можливості подорожувати і для торгівлі”, – сказала заступник держсекретаря.

Вона наголосила, що “розглядаються усі можливі варіанти”.

Зокрема, США можуть позбавити російські енергетичні компанії доступу до боргових ринків, накласти санкції на найбільший банк Росії та Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ), уточнює Bloomberg.

Нагадаємо, 7 грудня президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден провели відеоконференцію. Ключовою темою обговорення стала ситуація на кордоні з Україною.

Президент Сполучених Штатів вказав на загрозливий характер пересування російських військ біля українських кордонів і попередив Путіна «про надто дорогу ціну» найменшого силового руху у бік України.