Обстріл Києва: Рашисти хотіли знищити танки Т-72, які Польща передала Україні
Об’єкт Дарницького вагоноремонтного заводу постраждав внаслідок ракетних ударів по Києву EPA/OLEG PETRASYUK

Обстріл Києва: Рашисти хотіли знищити танки Т-72, які Польща передала Україні

Голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишин заявив, що, всупереч заявам російської пропаганди, ракети не знищили танки Т-72, ​​які Україна отримала як допомогу від інших країн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Рашисти, використовуючи ракети, випущені з Каспійського моря, хотіли, зокрема, знищити танки Т-72, які Польща доставила в Україну. Як пише видання Dziennik Gazeta Prawna, танки вже давно були поблизу Одеси та Харкова.

Кілька російських ракет вразили Київ у неділю, 5 червня. Атаку здійснили бомбардувальники Ту-95 з регіону Каспійського моря.

Голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишин заявив, що, всупереч заявам російської пропаганди, ракети не знищили танки Т-72, ​​які Україна отримала як допомогу від інших країн.

Росіяни обстріляли залізничне ремонтне підприємство. Вони пошкодили, серед іншого, вагони, які використовувалися для перевезення зерна. Внаслідок обстрілу один залізничник отримав поранення. Атаки не вплинули на рух пасажирських потягів.

Раніше російська армія намагалася вдарити по місцях, де українці переховували системи С-300, які передали словаки.

Видання наголошує, що результати рашистських атак сумнівні, оскільки в Москві не знають, якими маршрутами йде техніка в Україну і де вона зберігається.

Передача нової техніки українській армії можлива, зокрема, завдяки закону, який діє з середини березня, який полегшив передачу зброї Україні. Польща є другим за величиною донором обладнання для України – після США.

Серед озброєння, яке надійшло в Україну з Польщі, – близько 250 танків Т-72, ​​самохідних гаубиць 2С1 Goździk, реактивних систем залпового вогню «Град». Польща також надала ракети класу повітря-повітря для літаків МіГ-29 і Су-27.

Крім важкої техніки, є також дрони виробництва польської WB Electronics, які використовуються для розвідувальної діяльності. Українці мають польські дрони Warmate, схожі на американські Switchblade.

З польського арсеналу українці також отримали в тому числі переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які вже неофіційно збивали російські вертольоти. Польща також надає Україні велику кількість боєприпасів.

Наприкінці травня ЗМІ повідомляли, що українська армія отримала з Польщі 18 сучасних самохідних гаубиць KRAB.

tvp.info/Д.Ю.