Оголошено нові санкції проти Росії
Ілюстраційне фото Pxhere/domena publiczna

Оголошено нові санкції проти Росії

Білий дім оголосив про новий пакет санкцій проти Росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Білий дім оголосив про черговий пакет санкцій проти Росії. Сполучені Штати забороняють російським організаціям користуватися бухгалтерськими, маркетинговими та консалтинговими послугами. Вашингтон також ввів обмеження для підконтрольних Кремлю телеканалів і розширив промислові санкції.

Нова заборона США на бухгалтерські, маркетингові та консалтингові послуги для російських компаній і громадян еквівалентна аналогічному кроку, який Великобританія зробила минулого тижня. Також санкції застосовані до трьох російських державних телеканалів, у тому числі до найбільшого «Пєрвого» телеканалу. «Американські кошти на рекламу, технології мовлення, відеокамери, мікрофони, звукове обладнання більше не будуть доступні трьом найпопулярнішим російським телеканалам, які підтримують пропагандистську машину Путіна», — заявив високопоставлений представник адміністрації США.

Нові експортні санкції США також забороняють продавати в Росію промислові продукти США, такі як двигуни та бульдозери. Крім того, американці ввели візові санкції проти 2600 російських і білоруських чиновників. Окремі санкції накладено на вісьмох представників керівництва Сбербанку та 27 керівників Газпромбанку.

IAR/М.Ш.