Оголосивши гуманітарний коридор для кораблів, росія, ймовірно, шукає заручників, які живим щитом прикриють їхній флот (відео)

Оголосивши гуманітарний коридор для кораблів, росія, ймовірно, шукає заручників, які живим щитом прикриють їхній флот (відео)

Так, 24 березня 2022 року міжнародним каналом зв’язку та безпеки мореплавства військовий корабель російського флоту звернувся до всіх суден, заблокованих в портах України, із пропозицією вийти гуманітарним коридором. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Військові країни агресора безпідставно звинуватили український флот, який, нібито, замінував акваторію Чорного моря та перешкоджає виходу іноземних суден.

Вони забули згадати хто ще з 3 березня цього року вдає з себе «господарів моря» та діє всупереч норм міжнародного морського права, безпеки судноплавства та здорового глузду.

Російські військові кораблі перекрили усі водні шляхи в Азовському і північно-західній частині Чорного моря.

При цьому пірати під триколором відкрито погрожували застосуванням зброї кожному плавзасобу, який ризикне скористуватися правом мирного проходу, називаючи їх терористичною загрозою.

Протягом всього цього часу близько 100 торгових іноземних суден залишаються заблокованими в українських портах. А кораблі країни-агресорки здійснюють періодичний обстріл узбережжя, територіального моря України і навіть влучають в іноземні судна.

За три тижні блокади північно-західного району Чорного моря військово-морські пірати захопили 2 українських цивільних судна, викликавши їх під загрозою зброї з румунських вод, неподалік острова Зміїний.

Обстріляли 5 іноземних суден, одне з яких затонуло, ще одне перетворене на екологічну бомбу уповільненої дії, що дрейфує некеровано у відкритому морі з понад 500 тоннами палаючого дизпалива.

І раптом – жест «доброї волі» – відкриття гуманітарного коридору.

Звертаємо увагу, що ніякими домовленостями на міжнародному рівні проголошений росією гуманітарний коридор не підтверджений, не гарантований.

А довіра «добрим намірам» країни, яка зухвало порушує міжнародне морське право, може стати фатальною – призвести до знищення суден та загибелі екіпажів.

Всім відомо, як 7-го березня, замість домовленості про гуманітарні коридори на маріупольському напрямку, спрацювали російські танки.

Саме з того району моря, куди росіяни ласкаво запрошують іноземні судна для формування їх гуманітарного конвою, кораблі та літаки рф постійно здійснюють обстріли берегової смуги України.

Таким чином, очевидним є намір, під виглядом гуманітарної місії, створити для себе «живий щит» з цивільних суден для подальшого безкарного обстрілу України.

Розуміючи це і дослухаючись рекомендацій української сторони, на сьогодні жодне іноземне судно не пристало на пропозицію агресорів.