Окупанти у Криму виставили на продаж винзавод "Коктебель"

Окупанти у Криму виставили на продаж винзавод “Коктебель”

Окупаційна влада в анексованому Росією Криму виставила на аукціон завод марочних вин “Коктебель” зі стартовою ціною 100 млн рублів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Економічна правда.

Про це повідомляється на російському сайті розміщення інформації про проведення торгів.

На сайті йдеться, що “Міністерство майнових і земельних відносин Криму”  продає нерухоме майно винзаводу – 73 об’єкти в Коктебелі, Щебетовці, Коктебелі, Курортному, Наниковому, вартість – 80,8 млн рублів.

Земельні ділянки заводу оцінили у понад 17,35 млн руб, рухоме майно – трохи менше 2 мільйонів рублів.

Об’єкти перебувають в оренді у ТОВ “Завод марочних вин “Коктебель”.

Заявки на участь в аукціоні приймають до 20 січня, торги заплановані на 26 січня.

Як зазначає видання “Крим.Реалії”, ТОВ “Завод марочних вин “Коктебель” заснували в жовтні 2014 року. Компанія на 99,8% належить ТОВ “Гатчинський спиртовий завод” з Ленінградської області РФ.

“Підприємство належить Михайлу Якубчику, якого російські ЗМІ називають родичем директора Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна”, – пишуть “Крим.Реалії”.

Завод марочних вин “Коктебель” був заснований у 1879 році.

Завод має власні виноградники на площі близько 1070 га і ємнісний парк не менше 5 мільйонів літрів для виробництва тихих вин і не менше 6 млн літрів – для виробництва десертних вин і портвейнів.

Нагадаємо:

Мінреінтеграції ініціюватиме національні санкції та судове переслідування щодо осіб, причетних до “продажу” в окупованому Криму виноробного заводу “Масандра”.

Міністерство закордонних справ України наголошує, що Росія понесе відповідальність за так званий продаж “експропрійованого концерну “Масандра” в окупованому Криму.

Виноробний завод “Масандра” (100% акцій) в окупованому Росією Криму “купила” дочірня компанія банку “Росія” “Південний проєкт” – найбільшим акціонером банку є друг президента РФ Путіна Юрій Ковальчук.

У листопаді Окупаційна влада в анексованому Росією Криму виставила на аукціон 100% акцій акціонерного товариства “Виробничо-аграрне об’єднання “Масандра”.

У 2014 році Європейський союз ввів санкції проти 9 кримських компаній, 4 з яких є виробниками вин та алкогольних напоїв.

Під санкції потрапили “Азовський лікеро-горілчаний завод”, національне виробничо-аграрне об’єднання “Масандра”, “Агрофірма “Магарач” та “Завод шампанських вин “Новий світ”.

Того ж року Рада ЄС заборонила імпорт товарів з Криму.