Олексій Резніков вручив Орден княгині Ольги ІІІ ступеня віцемаршалеку польського Сейму Малгожаті Госєвській

Олексій Резніков вручив Орден княгині Ольги ІІІ ступеня віцемаршалеку польського Сейму Малгожаті Госєвській

Віцепрем‘єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вручив Орден княгині Ольги ІІІ ступеня віцемаршалеку польського Сейму Малгожаті Госєвській. Високою державною нагородою за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва та плідну громадську діяльність Малгожату Госєвську відзначено Указом Президента України №341/2020. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Для мене велика честь вручити цю відзнаку пані віцемаршалек Сейму Республіки Польща від Президента України. Окрема подяка пані Госєвській за її внесок у процес врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та відновлення територіальної цілісності України», – наголосив Олексій Резніков.

О.Резніков також подарував пані віце-маршалек книжку Станіслава Асєєва «Світлий шлях: історія одного концтабору» – спогади про пережите у тортурні «Ізоляція», що діє на окупованій РФ території України.

З 2 лютого 2021 О.Резніков перебуває у Республіці Польща з робочим візитом.

Сьогодні відбулася низка важливих та результативних зустрічей. Зокрема, з керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павлом Солохом Віцепрем‘єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій обговорив широкий спектр питань контексту російської агресії проти України та її вплив на безпекову ситуацію у регіоні. Особливу увагу сторони присвятили алгоритму подальшої взаємодії України і Польщі з метою відновлення територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.

Ще одна важлива зустріч відбулася з Міністром закордонних справ Республіки Польща Збігнєвом Рау. Польську сторону детально поінформовано про поточну ситуацію на сході України та у АР Крим. Підтверджено збіжність позицій офіційних Києва і Варшави щодо оцінки загроз безпеці і стабільності не лише Центрально-Східної, але і всієї Європи.   Співрозмовники зосередились на питаннях взаємодії України та Польщі на міжнародній арені з метою посилення тиску на РФ і повернення агресора у правову площину.

Під час зустрічі з Державним секретарем Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштофом Щерськиим відбувся обмін думками щодо актуальних питань українсько-польського співробітництва з двостороннього та міжнародного порядку денного. Олексій Резніков висловив сподівання на участь Президента Республіки Польща Анджея Дуди у Саміті глав держав Кримської платформи, а також наголосив на зацікавленості української сторони бути активним учасником у реалізації регіональних форматів та ініціатив. У свою чергу Кшиштоф Щерський підтвердив незмінність позиції Польщі щодо підтримки України у протидії російській агресії.

Перебуваючи у Варшаві, Олексій Резніков також провів переговори з Віцепрем’єр-міністром, Міністром розвитку, праці і технологій Республіки Польща, Головою Польської частини Комісії Ярославом Говіном, під час яких було узгоджено, що VII засідання українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва відбудеться 31 березня – 1 квітня 2021 року у Києві. «Вчергове дякую нашим польським друзям за підтримку. Особливо в умовах збройної агресії РФ проти України, в умовах захоплення Росією наших територій. Серед іншого, сьогодні ми узгодили терміни проведення VII засідання Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, робота якої, певен, сприятиме консолідації взаємодії урядів наших країн у рамках двостороннього співробітництва. Окремо обговорили важливе питання щодо економічного розвитку Донецької і Луганської областей. Це особливо актуально у контексті розробки Мінреінтеграції Стратегії економічного розвитку Донеччини і Луганщини», – наголосив Резніков.

Окрім того, О.Резніков зустрівся з Президентом Польсько-Української господарчої палати Яцеком Пєхотою. Сторони обговорили залучення Палати до підготовки проведення засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, досвід підтримки малого і середнього бізнесу та захисту прав трудових мігрантів, а також низку можливих спільних проєктів, зокрема стосовно економічного розвитку Донецької і Луганської областей України.