Олена Зеленська в Давосі: «Росія не зупиниться на окупації України»
Олена Зеленська, перша леді України, виступає під час 53-ї щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму (WEF) у Давосі, Швейцарія, 17 січня 2023 року PAP/EPA/GIAN EHRENZELLER

Олена Зеленська в Давосі: «Росія не зупиниться на окупації України»

Дружина українського президента висловила прохання про більш ефективну допомогу міжнародної спільноти Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Перша леді України застерегла міжнародних лідерів, що Росія не зупиниться на окупації України. Олена Зеленська була однією з гостей Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Дружина українського президента висловила прохання про більш ефективну допомогу міжнародної спільноти Україні. Олена Зеленська заявила, що Росія не хоче обмежуватися лише Україною, і якщо виграє цю війну, то спробує напасти й на інші країни.

«Ви всі добре знаєте, що росія ніколи не збиралася обмежуватися Україною. Якщо агресора не перемогти, війна пошириться. Тобто це станеться, якщо наш вплив не буде сильнішим за вплив агресора», — додала вона.

Також Олена Зеленська повідомила, що надіслала Китаю листа від свого чоловіка, президента України. У ньому є українська пропозиція про перемир’я в 11-місячній війні. Лист має бути передано китайському лідеру Сі Цзіньпіну через китайського віце-прем’єр-міністра, який перебуває в Давосі. Зараз Китай є найпотужнішим союзником Росії.

Лист із пропозицією мирної угоди також буде направлено представникам Єврокомісії та президенту Швейцарії.

IAR/В.Г.