Оновлений пункт пропуску «Краківець – Корчова» вже працює в повному обсязі

Оновлений пункт пропуску «Краківець – Корчова» вже працює в повному обсязі

Оновлений пункт пропуску «Краківець – Корчова» вже працює в повному обсязі. Також сьогодні з 00.00 запускаємо пасажирське автобусне сполучення через новий термінал. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сторінку у Фейсбуці міністра інфраструктури України Олександра Кубракова.

Впевнений, він буде комфортним та зручним.

Що змінилося на Краківці з початку червня?

▪️ оновили смуги руху і для легковиків, і для вантажівок;

▪️модернізували павільйони для митного та паспортного контролю;

▪️ розширили під’їздну трасу (А-4) біля пункту. Так вдвічі збільшили пропускну здатність для вантажівок;

▪️ звели новий автобусний термінал. Він пропускає від 30 автобусів на добу;

Навіщо це робимо?

Поки звичні шляхи торгівлі заблоковані через окупацію на сході і півдні України, ми розвиваємо інші – на заході. Що вища пропускна здатність українсько-польського кордону, то швидше їде сільгосппродукція та паливно-мастильні матеріали.

Це коротко про перші результати проєкту «Відкритий кордон». Започаткувати його домовились Президент України Володимир Зеленський та Президент Польщі Анджей Дуда. А потім на міжурядовому рівні Україна і Польща зробили все, щоб від сьогодні логістика на напрямку «Україна – ЄС» стала кращою.

Що далі?

На жаль, проблеми з чергами ще є. Ми розуміємо, що проблеми, які накопичувалися десятиріччями за кілька місяців вирішити неможливо. Працюємо далі разом з польськими колегами- міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком та Головою Канцелярії Прем’єр-Міністра Міхалом Дворчиком , а також дякуємо за підтримку в реалізації проєкту «Відкритий кордон».