Основна інформація щодо перетину українського кордону в період пандемії

Основна інформація щодо перетину українського кордону в період пандемії

З метою підвищення безпеки, швидкості та вашого комфорту під час перетинання кордону, нагадуємо деякі обов’язкові вимоги щодо в’їзду в Україну та умови в’їзду до інших країн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України подає основні правила перетину кордону з урахуванням карантинних обмежень викликаних поширенням COVID-19.

Громадяни України, які планують виїзд за межі території України, повинні врахувати наступну інформацію.

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» документами, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну є:

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон
  • дипломатичний паспорт України
  • службовий паспорт України
  • посвідчення особи моряка
  • посвідчення члена екіпажу.

У разі втрати громадянином України, який постійно проживає в Україні, зазначених документів за межами території України, документом, що дає право на в’їзд в Україну, є посвідчення особи на повернення в Україну, яке видається дипломатичними представництвами чи консульськими установами України за кордоном.

У передбачених міжнародними договорами України випадках замість документів, зазначених вище, для виїзду за кордон можуть використовуватися інші документи.

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО КРАЇНИ СВІТУ, РЕЖИМ В’ЇЗДУ, МИТНІ ТА ІНШІ ПРАВИЛА, А ТАКОЖ КОНТАКТИ ДИПЛОМАТИЧНИХ УСТАНОВ ТА ІНША КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ 

ПОВЕРНЕННЯ В УКРАЇНУ З-ЗА КОРДОНУ

Громадяни України, які повертаються з-за кордону, іноземці та особи без громадянства, які планують відвідати Україну, повинні врахувати наступну інформацію.

Кабінет Міністрів України видав постанову “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Зі всіма введеними змінами та правилами можна ознайомитись нижче за посиланням.

Документ постанови від 9 грудня 2020 р.

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ТУРИСТІВ З МОЖЛИВІСТЮ ПРИДБАННЯ ПОЛІСУ, ЩО ПОКРИВАЄ ВИТРАТИ НА ЛІКУВАННЯ COVID-19 ТА ІНСТРУКЦІЯ ПО ВСТАНОВЛЕННЮ ДОДАТКУ «ВДОМА»
Вся інформація ТУТ

ЯК ОБРАТИ ПУНКТ ПРОПУСКУ?

Обрати місце для перетину державного кордону України (пункт пропуску чи пункт контролю), дізнатися його категорію, вид сполучення, режим функціонування та деяку іншу інформацію можна за допомогою спеціальної карти.
ІНТЕРАКТИВНА МАПА ПУНКТІВ ПРОПУСКУ/КПВВ