Папа Франциск у різдвяному посланні згадав про Україну
Папа Франциск, 25 грудня 2021 року Foto: EPA/CLAUDIO PERI

Папа Франциск у різдвяному посланні згадав про Україну

У своїй молитві за Україну глава Католицької церкви сказав: «Не дозволь раковому метастазу конфлікту поширюватися в Україні». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У своїй проповіді з нагоди Різдва глава Католицької церкви закликав вирішити всі конфлікти шляхом діалогу і встановити тривкий мир. Папа Франциск попросив підтримувати людей у ​​зонах бойових дій, мігрантів і політв’язнів.

Папа сказав, що Бог, який прийшов на світ в особі Воплоченого Слова, показав вірянам шлях зустрічі та діалогу, і це – єдиний спосіб вирішення конфліктів на благо всіх. «Але, здається, вони ніколи не закінчуються. Ми вже їх майже не помічаємо. Ми звикли. Нам загрожує, що не почуємо крику болю та відчаю наших братів і сестер», – наголосив він. Папа Франциск згадав Близький Схід, Північну Африку, Судан, Україну та М’янму, де – нагадав – відбуваються переслідування християн.

Папа молився за Україну, звертаючись до Ісуса: «Не дозволь раковому метастазу конфлікту поширюватися в Україні».

Очільник Католицької церкви просив допомогти подолати пандемію, потішити хворих, жінок, дітей і молодь, які постраждали від насильства, дати їм надію. А також закликав звільнити всіх ув’язнених і політв’язнів, проявити сердечність до мігрантів і біженців.

IAR,PAP/Н.Б.