Парламент України «провалив» звернення до світу щодо теракту в Оленівці

Парламент України «провалив» звернення до світу щодо теракту в Оленівці

Нагадаємо, 2 серпня, у вівторок, на сайті Верховної Ради України з’явилася заява керівництва Верховної Ради України у зв’язку з черговим воєнним злочином, скоєним державою-агресором російською федерацією на території тимчасово окупованого населеного пункту Оленівка Донецької області. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Парламент України не вніс до порядку денного законопроєкт 7627, а саме звернення до ЄС, НАТО та міжнародних організацій щодо теракту в Оленівці. Про це повідомляє, зокрема, інтернет-портал “Букви” із посиланням на сторінку у фейсбук одного з авторів законопроєкту 7627 народного депутата України Володимир Ар’єва. За словами депутата, пише видання, монобільшість нічим це не аргументувала.

Нагадаємо, 2 серпня, у вівторок, на сайті Верховної Ради України з’явилася заява керівництва Верховної Ради України у зв’язку з черговим воєнним злочином, скоєним державою-агресором російською федерацією на території тимчасово окупованого населеного пункту Оленівка Донецької області.

У заяві йдеться про те, що «масове навмисне вбивство терористичним кремлівським режимом українських військовополонених є цинічним і жорстоким воєнним злочином, який не має строку давності, порушенням принципів та норм міжнародного права, законів і звичаїв ведення війни, зокрема Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, зрештою, брутальним паплюженням норм моралі та цивілізаційних здобутків людства».

У зв’язку із цим український парламент звертається до світового співтовариства, міжнародних організацій, урядів та парламентів іноземних держав із закликом рішуче засудити брутальне порушення російською федерацією міжнародного гуманітарного права та вжити всіх можливих заходів з метою проведення неупередженого об’єктивного розслідування цього жахливого злочину, визнати російську федерацію державою-терористом та вжити дієвих заходів для її всебічної міжнародної ізоляції, посилити санкційний економічний та політичний тиск. Під заявою підписалися Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, його заступники Олександр Корнієнко та Олена Кондратюк.

Нагадаємо, за внесення законопроєкту 7627 до порядку денного проголосували 189 депутатів. З них слуг – лише половина монобільшості.

Україно-Польська медіаплатформа слідкує за розвитком ситуації і повідомлятиме про це у своїх ефірах.

В.Г.