Парубій про розпуск Ради: Не допущу цього сценарію

Парубій про розпуск Ради: Не допущу цього сценарію

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що не допустить розпуску парламенту та додав, що 27 травня минає навіть теоретична можливість такого сценарію. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що не допустить розпуску парламенту та додав, що 27 травня минає навіть теоретична можливість такого сценарію. Про це Парубій заявив у інтерв’ю Цензор.НЕТ.

«Коли теоретично допустити, що Зеленський переможе, я кажу відверто, що не можу твердо знати, якою буде його взаємодія з парламентом. Все, що я знаю сьогодні, – це те, що запущено хвилю інформаційних вкидів про нібито можливий розпуск парламенту. Я це – про розпуск – чув від моменту обрання головою Верховної Ради України. 14 квітня, до речі, було рівно 3 роки. Я говорив тоді і говорю зараз: розпуску парламенту не буде. Я не допущу цього сценарію», – сказав Парубій.

Голова Верховної Ради наголосив, що для розпуску парламенту існує перелік конкретних умов у Конституції.

«27 травня минає будь-яка можливість – навіть теоретична – розпустити парламент. І це не забаганка президента чи голови Верховної Ради України. Є чітко визначений Конституцією перелік умов, коли можна піти на такий крок. 27 травня минає будь-який термін можливий для цього. Бо Конституцією чітко передбачено: за півроку до завершення повноважень діючої Верховної Ради це робити неможливо. І Конституція, і законодавець чітко це передбачили. Отже, я переконаний, що немає ані підстав, ані часу, щоб ті підстави шукати», – пояснив Парубій.