ПАРЄ голосуватиме за резолюцію, яка обмежить здатність застосовувати санкції

ПАРЄ голосуватиме за резолюцію, яка обмежить здатність застосовувати санкції

Парламентська асамблея Ради Європи голосуватиме за резолюцію, яка може суворо обмежити здатність Асамблеї застосовувати санкції у відповідь на порушення з боку держав. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сторінку у фейсбуці Постійного представництва України при Раді Європи.

24 червня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи голосуватиме за резолюцію, яка може суворо обмежити здатність Асамблеї застосовувати санкції у відповідь на порушення з боку держав. Ця резолюція проштовхується для того, щоб скасувати санкції проти російської делегації у ПАРЄ, яка була позбавлена права голосу після того, як Росія окупувала Крим і почала війну на сході України. Якщо ця резолюція буде прийнята, вона дасть зелене світло Росії для продовження та посилення злочинів і надішле сигнал іншим потенційним порушникам про те, що така поведінка дозволена.

Безпосередні жертви російської агресії в Україні – ВПО, які були змушені покинути свої будинки та нормальне життя на сході України та в Криму, заручники, катовані бойовиками під проводом Росії, солдати, які втратили свої кінцівки, воюючи з силами вторгнення – звертаються до Ради Європи, впевнені, що тільки санкції здатні стримати агресора.