ПАВЛО РОЗЕНКО: ІСТОРІЮ УКРАЇНИ МИ БУДЕМО ПИСАТИ В КИЄВІ
http://novynarnia.com/wp-content/uploads/2016/03/Pavlo-Rozenko.jpg?aid=13P92Y.wghot

ПАВЛО РОЗЕНКО: ІСТОРІЮ УКРАЇНИ МИ БУДЕМО ПИСАТИ В КИЄВІ

Незважаючи на те, що різні політичні сили намагаються постійно відкинути в минуле стосунки України та Польщі, в українсько-польському діалозі набагато більше тем, які об’єднують, які стосуються сьогодення і майбутнього двох держав. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Facebook-сторінку прес-служби Павла Розенка.

Незважаючи на те, що різні політичні сили намагаються постійно відкинути в минуле стосунки України та Польщі, в українсько-польському діалозі набагато більше тем, які об’єднують, які стосуються сьогодення і майбутнього двох держав. Про це в ефірі «5 каналу» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Незважаючи на те, що різні політичні сили, які є з обох боків, намагаються постійно відкинути стосунки України та Польщі кудись в минуле, щоб влади двох країн тільки займалися історичними «розборками» на тему «хто почав перший і хто більше винен», я переконаний, що у нас в українсько-польському діалозі набагато більше тем, які об’єднують, які стосуються сьогодення і майбутнього двох держав – це і економічне, і гуманітарне співробітництво і соціальні сфера тощо», – сказав він.

За словами Розенка, природа політичних процесів та заяв окремих польських політиків щодо України цілком зрозуміла. «Ми чудово розуміємо, що в період політичної нестабільності, пертурбацій різні політичні сили в Польщі намагалися використати тему України задля укріплення своїх позицій в Уряді чи отримання електоральної підтримки частини суспільства. Давайте не забувати, що, на жаль, тінь нашого північного сусіда присутня в політиці різних країн і проявляється в різних формах», – зазначив він.

Віце-прем’єр підкреслив, що незважаючи на заяви, які лунали останні півроку на адресу України, українська сторона завжди демонструвала відкритість своєї політики щодо Польщі. «Ми ніколи жодним чином не дозволяли собі втручатися у внутрішню політику Польщі, вказувати куди рухатися і що робити. Ми поводилися максимально коректно в цій ситуації, розуміючи , що Польща – наш історичний союзник, одна з перших держав, яка визнала нашу незалежність у 1991 році і сьогодні є послідовно підтримує Україну у війні з Росією», – додав він.

«Коло наших дискусій є дуже широким і ми не хотіли б «зациклюватися» лише на питаннях минулого. Зі свого боку, наші колеги і друзі повинні зрозуміти, що історію України у Москві колись вже писали, тому зараз історію України ми будемо писати в Києві, українці самі здатні розібратися з приємними і неприємними моментами і формувати свою історичну правду», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.