Пентагон: Вихід українців із Сєвєродонецька «тактичний та професійний»
Ракетні артилерійські комплекси HIMARS, які прибули в Україну цього тижня, на думку чиновника, подвоять дальність дії української артилерії TT/@krzysztof_atek

Пентагон: Вихід українців із Сєвєродонецька «тактичний та професійний»

Російські війська зазнали великих втрат у битві за Сєвєродонецьк, і їх важко буде поповнити. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Українські війська здійснюють “тактичний і професійний” відхід із Сєвєродонецька, щоб консолідувати свої сили та зайняти кращі оборонні позиції», – заявив у п’ятницю високопоставлений представник Пентагону. За його словами, російські війська зазнали великих втрат у битві за місто, і їх важко буде поповнити.

«Збройні сили України здійснюють професійний, тактичний відхід, щоб консолідувати свої сили та мати можливість краще захищатися», – сказав чиновник під час брифінгу для журналістів. Прогрес росіян повільний, додав він, «дюйм за дюймом» і супроводжується значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

«Вони демонструють ознаки виснаження, що впливає на їхню здатність швидко рухатися вперед», – сказав чиновник. Він додав, що у Росії «значно обмежені» можливості мобілізації додаткових сил.

Ракетні артилерійські комплекси HIMARS, які прибули в Україну цього тижня, на думку чиновника, подвоять дальність дії української артилерії. Він додав, що друга партія з чотирма системами HIMARS надійде в Україну в липні. Подібні системи – М270 – надійдуть в Україну з Британії та Німеччини, а ракетну артилерію нададуть Польща і Словаччина.

Чиновник також повідомив, що у США працюють над забезпеченням України системами протиповітряної оборони. Водночас він зазначив, що Росія не досягла контролю над повітряним простором в Україні.

РАР / О.Р.