Перша конференція UkraineInvest Talks зібрала учасників з понад 50 країн світу

Перша конференція UkraineInvest Talks зібрала учасників з понад 50 країн світу

Конференція UkraineInvest Talks: Dnipro зібрала онлайн учасників з понад 50 країн, серед яких – Франція, Німеччина, Великобританія, Канада, США, Туреччина та інші. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

27 травня 2021 року відбулася перша конференція в рамках серії заходів UkraineInvest Talks, спрямованих на висвітлення інвестиційного потенціалу регіонів України. Зібравши понад 4000 онлайн-учасників з більше ніж 50 країн світу, UkraineInvest Talks слугував інтерактивною платформою для інформування інвестиційної спільноти щодо прогресу реформ і розвитку інвестиційного клімату Східної України. Значну увагу було приділено можливостям для інвесторів у відповідності до Закону про підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями.

«Державно-приватне партнерство, ринок землі, «Велика приватизація», індустріальні парки – це точки зростання, які дозволять залучати більше інвестицій в Україну. Партнерство держави та бізнесу має стати основою для відродження економіки. Це означає, що держава спрощує роботу для бізнесу та реалізує спільні проекти у різних галузях: від будівництва нових концесійних доріг до розвідки та видобутку газу в рамках угод про розподіл продукції», — зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на відкритті заходу.

У заході взяли участь заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, народний депутат України, Голова депутатської фракції політичної партії «Слуга Народу» Давид Арахамія, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, а також голови державних обласних адміністрацій Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Донецької та Луганської областей, міські голови, очільники найбільших компаній, що працюють у регіоні.  

«Регіони України є ключовими драйверами розвитку економіки, саме тому необхідно посилювати промоцію інвестиційної привабливості областей. Важливо, щоб регіони конкурували за інвестора, тим самим розвиваючи свою спроможність у співпраці з ними. З огляду на це ми започаткували серію заходів UkraineInvest Talks. За результатами першого заходу ми вже отримали зворотній зв’язок щодо напрямків вдосконалення роботи та маємо низку звернень щодо нових інвестиційних проектів», — наголосив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.

Захід організований урядовим Офісом із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest спільно з Міською радою Дніпра та Агентством розвитку Дніпра у партнерстві з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України». 

«Радий, що саме Дніпро став загальнодержавним майданчиком для такого важливого діалогу — про сьогодення і про майбутнє, до якого прагне країна. Це — досвід, що допоможе рухатися вперед із новою силою. Адже Дніпро — місто, де звикли досягати поставлених цілей. Місто з великими амбіціями та відповідним рівнем відповідальності. Ми відкриті для кожного, хто хоче принести сюди інвестиції та нові ідеї», — підкреслив міський голова Дніпра Борис Філатов. 

Цього року UkraineInvest планує провести ще 4 регіональні заходи, за підсумками яких відбудеться загальнонаціональний форум у Києві, щоб окреслити результати інвестиційного року в Україні та напрацювати план дій на 2022 рік. Детальніше: event.ukraineinvest.com.