Після чотирирічної перерви відбулося перше засідання україно-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва

Після чотирирічної перерви відбулося перше засідання україно-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва

29 квітня 2021 року, відбулося VII (з моменту утворення Комісії) засідання українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. В останнє засідання Комісії відбулося у травні 2017 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про проведення засідання у квітні було домовлено 4 лютого 2021 року на зустрічі Віцепрем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова (голова української частини Комісії) з Віцепрем’єр-міністром, Міністром розвитку, праці і технологій Республіки Польща Ярославом Говіном (голова польської частини Комісії).

«Сьогодні підписанням цього об‘ємного Протоколу ми фіналізуємо важливу справу наших колег, учасників нашої спільної Комісії. Цей документ по суті є дорожньою картою для двосторонньої роботи. Це дуже важливе рішення в частині зміцнення стратегічного партнерства між Польщею і Україною», – сказав Олексій Резніков.

В свою чергу, Ярослав Говін наголосив, що Польща категорично підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах і висловив всебічну підтримку.

«Я хочу сказати кілька слів українською мовою. Я дуже задоволений нашою зустріччю. Це дуже важливе партнерство для обох країн. Також хочу наголосити, що Польща занепокоєна ситуацією на україно-російському кордоні. Ми засуджуємо дії Росії. Польща є на боці суверенітету та територіальної цілісності України. Ми закликаємо Росію до припинення порушень у цих сферах. Також я би хотів висловити співчуття сім‘ям українських солдатів, які загинули», – наголосив Віцепрем‘єр-міністр Польщі.

Український Віцепрем’єр подякував нашим польським друзям за підтримку.

«Це дуже важливо для нас. І консолідація взаємодії урядів, в тому числі в рамках роботи Міжурядової комісії, є особливо актуальним в контексті економічних відносин. Важливими, звісно, є і питання розвитку туристичного напрямку, спільних бізнес-проєктів тощо», – підсумував Резніков.