Почесна нагорода “Партнерство-2021” для Україно-Польської медіаплатформи за розвиток медіапростору позашкілля

Почесна нагорода “Партнерство-2021” для Україно-Польської медіаплатформи за розвиток медіапростору позашкілля

У конференц-залі інформаційного агенства УКРІНФОРМ 21 грудня відбулася прес-конференція на тему: «Позашкільна освіта – 2021: десять перемог». УПМП отримала Почесну нагороду “Партнерство-2021” для Україно-Польської медіаплатформи за розвиток медіапростору позашкілля. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати та Polish Business Center в Україні, журналіста, ведучої програми “Філософія особистості з Анною Стожко” Анни Стожко.

В умовах інформаційного суспільства, безумовно, засоби масової інформації відіграють важливу роль. Наша Україно-Польська медіаплатформа – це майданчик для обміну знаннями та інформацією у всіх галузях між Україною та Польщею.

Значну увагу ми приділяємо питанням освіти, зокрема  позашкільній, адже вона має значний потенціал для розвитку здібностей і талантів кожної дитини, кожної громади і держави. Заклади позашкільної освіти ефективно функціонують і активно розвиваються як в Україні, так і Польщі. Звісно, нашій медіаплатформі приємно розміщувати інформацію щодо позашкільної освіти.

Особливо ми хотіли би відзначити діяльність Міжнародної асоціації позашкільної освіти, яка здійснює вагомий внесок у розвиток міжнародного співробітництва у сфері позашкільної освіти. Також хотіли би відзначити і діяльність від української сторони – це  Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, кафедра позашкільної освіти,  та від польської – Краківський університет, Центр молоді ім. Г. Джордана.

Нам дуже приємно отримати Почесну відзнаку у галузі позашкільної освіти «Партнерство – 2021» за розширення медіапростору позашкілля. Особливо цього року – ювілейного, адже позашкільна освіта України відзначила своє 30-річчя у Незалежній Україні. 1991 р. у Законі України «Про освіту» було включено позашкільну освіту до складової системи освіти, її структури, законодавчо закріплено терміни «позашкільна освіта», «позашкільні навчальні заклади». 

Під час прес-конференції за роботу зі школами мистецтв, будинками дитячої творчості, гуртками, станціями юних техніків, науковими центрами для юнацтва відзначили Людмилу Кучму. Тож нам неабияк приємно мати дану відзнаку серед таких номінантів. 

Дякуємо за нагородження Україно-Польської медіа платформи та сподіваємося на подальшу співпрацю у розвитку позашкільної освіти, висвітлення актуальних і значних подій! Особлива подяка пані Олені Биковській – президентці Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувачки кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, голові Громадської Ради при Державній службі якості освіти України, а також надзвичайній жінці за плідне партнерство та  підтримку польсько-українських відносин. 

Переглянути захід можна за посиланням: