Подякувати друзям України: флешмоби в соцмережах, мініатюрні газети та акції українців у європейських містах

Подякувати друзям України: флешмоби в соцмережах, мініатюрні газети та акції українців у європейських містах

До Дня Незалежності України Український інститут розпочинає масштабну кампанію «Найменша підтримка». Її мета — висловити вдячність українського народу за підтримку з боку європейських країн та громадян. До кампанії долучилась спільнота Strichka. Про це повідомляє Upmp.news.

Ініціатива охоплює мітинги на вулицях європейських міст, флешмоби в соцмережах та випуск унікальних газет, які вшанують тих, хто залишається з Україною у найскладніші часи. 

Аби підкреслити важливість маленьких актів підтримки, Український Інститут створив мінігазети, помістивши дописи друзів України у соцмережах на перші шпальти. Кіоски з мініатюрними виданнями вже розмістили у Європі: як українські компанії, що переїхали після початку повномасштабного вторгнення, а так і місцеві підприємці, які відкрито висловлюють підтримку Україні. 

Окрім мініатюрних газет, пости прихильників України побачать тисячі людей в європейських аеропортах, де триватиме кампанія: в Мюнхені та Дюссельдорфі, Римі та Мілані, Празі, Ризі, Таллінні та багатьох інших містах.

Strichka — цифрова спільнота українців, що діють за кордоном — запустила серію квестів, щоб висловити вдячність людям з різних країн за їхню непохитну підтримку України. Завдання можна знайти у застосунку ком’юніті.

У квестах Strichka закликає учасників: 

  • висловити особисту подяку іноземцям, навіть за найменшу підтримку, на сторінках у соцмережах; 
  • розказати про прояви солідарності з Україною на вулицях європейських міст — у вигляді українського прапора, напису тощо; 
  • поділитися своєю особистою історією вдячності – коли у важку мить іноземці надали таку потрібну допомогу;
  • і найголовніше — взяти участь у мітингу або заході до Дня Незалежності України у своїх містах з плакатами вдячності.

За успішне виконання квестів учасники отримують бали та одиниці «талантів» у застосунку, а найактивніші отримають подарунки від спільноти, її партнерів і амбасадорів: парамедика та волонтера Юлії “Тайри” Паєвської, вокаліста гурту “ТНМК – Танок на майдані Конґо” та волонтера Фоззі, а також режисера та продюсера Олеся Саніна. 

«В останні роки українці відчули підтримку людей з усього світу. Ми віримо, що навіть найменший жест підтримки, такий як пост у соціальних мережах чи коментар, має для нас величезне значення. Саме тому ми приєдналися до ініціативи Українського Інституту і підготували низку завдань, щоб напередодні Дня Незалежності України українці за кордоном мали можливість подякувати всім, хто підтримує нас у ці складні часи. Ми пишаємося тим, що Strichka стала місцем, де збираються небайдужі люди, об’єднані любов’ю до України та бажанням допомогти нашій країні», — каже співзасновник Strichka Дмитро Шоломко.

Українці в Гамбурзі, Дюссельдорфі та Мюнхені (Німеччина), Осло (Норвегія), Стокгольмі (Швеція), Варшаві (Польща), Брно (Чехія), Болоньї та Сенігаллії (Італія), Нанті (Франція), Лос-Анджелес та Нью-Йорку (США) вже підтвердили свою участь у кампанії та зберуться разом під час мітингів до Дня Незалежності України з плакатами зі словами вдячності.

Український Інститут — громадська інституція культурної дипломатії, створена з метою покращення розуміння та сприйняття України та українців у світі.   

Strichka — цифрова спільнота українців, що діють за кордоном. Це незалежне самоврядне ком’юніті, місія якого – об’єднати активних небайдужих українців, які готові відстоювати інтереси України.