Польські фільми на Міжнародному кінофестивалі в Одесі

Польські фільми на Міжнародному кінофестивалі в Одесі

Цьогорічний фестиваль — ювілейний, адже збирає митців кадру та шанувальників кіномистецтва вдесяте. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Цього року до складу журі Національної конкурсної програми увійшла відома польська режисерка Йоанна Кос-Краузе. Вона представить на фестивалі свій фільм «Птахи співають у Кіґалі». У якості експертів конкурсу проектів кіносеріалів East Series до Одеси завітають продюсер Віолетта Камінська та президент Польської кіноакадемії Даріуш Яблонський, який також у рамках секції «Серіали» представить польсько-чесько-український трилер «Принцип насолоди». Інтрига закручується, коли на одеському пляжі теплим літнім вечором знаходять оголене тіло молодої дівчини. Згодом ідентичні вбивства відбуваються у Варшаві і Празі, де поліція знаходить тіла убитих з аналогічними каліцтвами. Слідчі, які розслідують загадкові злочини, починають розуміти, що це справа рук однієї людини. Героям доведеться працювати разом, щоб зловити холоднокровного вбивцю.
Фестивальне дійство має за мету популяризацію якісного інтелектуального кіно серед українських глядачів, а також підтримку і розвиток українського кінематографа всередині країни і на закордонній арені. Ексклюзивні прем’єри фільмів, майстер-класи від провідних світових кіномитців та унікальна фестивальна атмосфера – все це в собі об’єднують дні Одеського міжнародного кінофестивалю!