Польські інструменти підтримки будівництва в Україні, відповідний досвід Польщі та можливості його використання в Україні

Польські інструменти підтримки будівництва в Україні, відповідний досвід Польщі та можливості його використання в Україні

27 листопада у Києві за підтримки Офісу зовнішньої торгівлі (ZBH) в Україні Польського агентства  інвестицій та торгівлі (PAIH)  відбулася робоча зустріч Комітету будівництва, архітектури та комунального господарства Польсько-Української Господарчої Палати в Україні. Враховуючи епідеміологічну  ситуацію, захід пройшов у гібридному форматі: онлайн та оффлайн з  дотриманням рекомендацій МОЗ стосовно карантинних обмежень. Темою зустрічі стали польські інструменти підтримки будівництва в Україні, відповідний досвід Польщі та можливості його використання в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати та Polish Business Center в Україні Анни Стожко.

Зустріч відкрила Вікторія Яловенко – Директор Польсько-Української Господарчої Палати  та Polish Business Center в Україні.

Учасників привітав Кароль Кубіца – Керівник Офісу зовнішньої торгівлі (ZBH) в Україні, Польське агентство  інвестицій та торгівлі.

А також координатор проєктів Анна Стожко та Голова Комітету будівництва, архутектури та комунального господарства ПУГП в Україні Олександр Сокол.

Під час заходу перед учасниками виступили представники провідних польських організацій: Банку національної економіки  – Bank Gospodarki Krajowej (BGK), Корпорації страхування експортних кредитів – Korporacja Ubezpieczeń Kredytów Eksportowych (KUKE) та Польського фонду розвитку нерухомості (Polski Fundusz Rozwoju Nierumomości – PFR Nierumości), які представили програми кредитування відповідних інфраструктурних  та інших проєктів, ознайомили з умовами  страхування інвестицій, поділилися досвідом роботи в Україні, зокрема обговорили з учасниками досвід в реалізованих українських будівельних проєктів, а також презентували національну житлову програму Польщі.

За результатами зустрічі було погоджено алгоритми подальших контактів та співпраці в реалізації будівельних проєктів за участі спеціалізованих  польських організацій та Польсько-Української Господарчої Палати.

Додаткова інформація та контакт: Анна Стожко – координатор проєктів ПУГП

[email protected]

ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ!