Польсько-Українська Господарча Палата в Економічній місії польських підприємців будівельної індустрії у Києві

Польсько-Українська Господарча Палата в Економічній місії польських підприємців будівельної індустрії у Києві

Польські компанії  зацікавлені у налагоджуванні довгострокової співпраці з українськими компаніями. Саме тому близько 20 польських фірм, експонентів та учасників економічної місії презентували свій експортний потенціал під час виставки InterbuildExpo 17-19 березня у Києві за активної участі як співорганізатора Польсько-Української Господарчої Палати. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати та Polish Business Center в Україні, журналіста, ведучої програми “Філософія особистості з Анною Стожко” Анни Стожко.

Присутність Польщі на даній виставці є результатом реалізації галузевої програми “Будівництво та оздоблення будівель” Міністерства розвитку, праці та технологій, а також значення України як важливого партнера у будівельній галузі. Польсько-Українська Господарча Палата співпрацює з головним оператором цієї події MPromotion у реалізації програми польської економічної місії.

Найбільший виставковий захід в будівельній галузі в Україні InterbuildExpo 2021 став місцем для організації польського національного стенду та насиченою програмою ділових заходів і зустрічей польських та українських фірм.

Представники Польсько-Української Господарчої Палати виступили перед гостями й учасниками місії з презентацією історії організації та її можливостей  в сучасних польсько-українських економічних відносинах. Також представили аналітику та експертні висновки щодо актуального стану будівельного ринку в Україні за його сегментами.

Презентація “За рахунок чого розвивається будівництво в Україні”

Під час виставки учасники місії мали можливість провести ділові зустрічі з потенційними українськими бізнес-партнерами, зав’язати нові корисні контакти для співпраці, прорекламувати свою компанію, краще зрозуміти потреби українського ринку.

Для українських компаній відбулася презентація “Будівельна індустрія в Польщі”:

Нагадаємо, що  2019 року Польща експортувала в Україну товарів будівельної галузі на суму 163 млн євро, що поставило Україну на третє місце серед 20 найбільших країн-імпортерів серед групи країн не Євросоюзу, після Норвегії (364 млн євро), Росії (258 млн євро), перед США (103 млн. євро, Швейцарія (99 млн. євро). Середньорічна вартість польського експорту в Україну за останні 10 років становила 149 млн. євро.

Експорт товарів польської будівельної галузі до України ілюструє лише частину діяльності польських компаній на цьому ринку. Безсумнівно, це доповнюється інвестиційною діяльністю багатьох польських підприємств, що виробляють будівельні та оздоблювальні матеріали як суб’єкти українського законодавства (включаючи вікна, сходи, керамічну сантехніку, підлоги). Будівельні послуги, що надаються польськими компаніями (будівництво готелів, адміністративні будівлі, спортивні споруди), також дуже характерні для польської діяльності в Україні.