Польсько-український бізнес-форум в Одесі (відео)

Польсько-український бізнес-форум в Одесі (відео)

Без добре організованої інфраструктури неможливо побудувати ефективне та взаємовигідне торговельне співробітництво – переконував Президент Анджей Дуда, який разом з Президентом України Володимиром Зеленським брав участь у відкритті польсько-українського бізнес-форуму в Одесі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на gov.pl.

Президент підкреслив, що Польща протягом багатьох років надає великого значення розвитку мережі транспортних коридорів. – Розвитку взаємної торгівлі сприятиме модернізація існуючих та створення нових логістичних ланцюгів. Вони повинні характеризуватися використанням сучасних транспортних засобів, а також ефективним та швидким обслуговуванням вантажів як на суші, так і в морі –  підкреслив Анджей Дуда.

Польща до співпраці з Україною, до розвитку наших економічних зв’язків має справді дуже серйозний підхід, ми розглядаємо це як велике завдання на майбутнє, велику перспективу, яка – сподіваюся – принесе величезну користь як Республіці Польща – моїй країні, так і Україні – підкреслив Президент.

Анджей Дуда запевнив, що Польща є і залишається адвокатом у справах цієї частини Європи. Ми підтримуємо багатовимірну регіональну інтеграцію, найкращим прикладом чого є реалізована та розроблена нами Ініціатива Тримор’я – сказав та додав:  Сподіваюся, що в подальшій перспективі Україна також отримає користь, що виникає від імпульсу розвитку, яку для східної частини ЄС надає Ініціатива Тримор’я.

У присутності Президентів Польщі та України підписано Лист про наміри між Державним підприємством «Адміністрація морських портів України» та Правлінням Морського порту АТ Гданськ.