Порушення суверенітету України морським судном ISMAIL SENER під прапором Панами, який доставляє ільменитову руду до окупованого Криму

Порушення суверенітету України морським судном ISMAIL SENER під прапором Панами, який доставляє ільменитову руду до окупованого Криму

Порушення суверенітету України морським судном ISMAIL SENER під прапором Панами, який доставляє ільменитову руду до окупованого Криму. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Lost kiborg.

2 роки тому було вперше помічено судно ISMAIL SENER (IMO: 8606109) на перевезеннях ільменіту з Одеси в проміжний порт, тоді це був Самсун, звідки сировину потім забирали в окупований Крим.
https://myrotvorets.news/v-okupovanyi-krym-zdiisniuiutsia-…/

У 2019/20 це вже був інший порт, Амбарли, але схема не сильно змінилася: Одеса-турецький порт-Керч.
https://myrotvorets.news/nefterudovoz-50m-priami-reisy-z-u…/
https://myrotvorets.news/kama-postachannia-ilmenitu-dlia-k…/
https://myrotvorets.news/sormovskyi-48-dostavyv-ilmenit-z-…/

Останній раз ISMAIL SENER перевозив ільменіт з Одеси в Амбарли в лютому 2020.
https://myrotvorets.news/ilmenitovi-skhemy-odesa-ambarly-k…/

Наразі роками напрацьована схема зламалась, контрабандисти змушені поставляти руду для Кримського Титану інакше, але все одно залишається головне – українське державне підприємство відвантажує продукцію в окупований Крим, куди вона доставляється з порушенням Державного кордону України.

Щодо Об’єднаної горно-хімічної компанії (ОГХК) йде війна, старе керівництво, яке всі ці роки успішно обслуговувало Кримський Титан, бореться з новими управителями, які готують компанію до приватизації. Війна потужна, відсторонене керівництво захопило офіційний сайт і пише критичні дописи з нього, нова команда відповідає з акаунту фонду держмайна, розказує як змінюється в них команда та про інші свої перемоги. Виглядає як цілковитий треш.
https://umcc.com.ua/news
http://www.spfu.gov.ua/ua/news/6525.html

Але яке б керівництво не було на ОГХК, ільменіт успішно продають “Кримському Титану” в окупованому Криму.
Нами встановлено, що судно ISMAIL SENER черговий раз направилось за наступною партією ільменіту та планувало бути 23.05.2020року в Одесі.

Водночас, спільними діями НАБУ, Фонду держмайна і нового менеджменту ОГХК припинено відвантажування ільменітового концентрату, і поки що дійсно ільменіт в окупований Крим не йде. Судно ISMAIL SENER, яке мало забрати з Одеси 13 тис тонн сировини для Кримського Титану, стоїть на рейді Стамбулу, в Одесу не йде.

Начебто гарні новини, але в жодному повідомленні від офіційних структур нема згадки про постачання ільменіту цим підприємством в окупований Крим, мова йде лише про корупцію. (В ОГХК объяснили остановку отгрузки продукции борьбой с коррупцией)

Роблять вигляд, що не знають про роботу розслідувальської групи SeaKrime, яка опублікувала понад 60 статтей про постачання ільменіту в Крим, довела, що це український ільменіт, розкрила всі канали доставок, встановила купу учасників і написала про це купу звернень в державні органи!