Посла Росії викликали до МЗС Нідерландів через реакцію Москви на вердикт суду
Суд стоїть перед винесенням вердикту в судовому комплексі Схіпгол у Бадхуведорпі, Нідерланди, 17 листопада 2022 р. PAP/EPA/REMKO DE WAAL

Посла Росії викликали до МЗС Нідерландів через реакцію Москви на вердикт суду

Росія назвала рішення суду упередженим. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністерство закордонних справ Нідерландів викликало посла Росії в Амстердамі у зв’язку з реакцією Москви на вердикт суду щодо збиття літака MH17. Росія назвала рішення суду упередженим.

«Росія сама порушує міжнародне право в усіх відношеннях. Ми не можемо допустити, щоб це сталося. Ми повинні продемонструвати, що ми поважаємо верховенство права та маємо незалежну судову систему», — заявив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра.

Вчора голландський суд засудив двох росіян і українця, пов’язаних із проросійськими сепаратистами, до довічного ув’язнення за збиття MH17 у липні 2014 року, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Літак був збитий над окупованим Росією сходом України.

Загинуло 298 осіб, у тому числі 193 громадянина Нідерландів. Одного росіянина, який був четвертим підсудним, виправдали. Усіх судили заочно. Найочевидніше, вони перебувають у Росії, яка заперечує звинувачення у причетності до збиття малайзійського авіалайнера.

IAR/І.Я.