Посол та Консули Республіки Польща в Україні

Посол та Консули Республіки Польща в Україні

Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Gov.pl.

Посол

Бартош Ціхоцкі

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні

Бартош Ціхоцкі народився у 1976 році. Має вищу освіту – є випускником Інституту історії Варшавського університету, довгий час спеціалізувався у східній проблематиці.

Професійний досвід Б.Ціхоцького формувався в Центрі “KARTA” і Осередку Східних досліджень ім.Марека Карпа як аналітика регіональної політики Росії, в Польському Інституті міжнародних справ – як координатора програми “Росія-Євразія”. В Бюро Національної безпеки Республіки Польща пан Бартош Ціхоцкі займався питаннями міжнародної політики і безпеки Росії, пізніше у цій установі керував Відділом міжнародних справ.

У період 2015-2016 рр. Бартош Ціхоцкі працював у Москві в Посольстві Республіки Польща в Російській Федерації, де відповідав за двосторонні стосунки і контакти з мас-медіа. До 2017 р. був радником голови Агентства Розвідки. В період з квітня 2017 р. до березня 2019 р. працював на посаді заступника міністра в Міністерстві Закордонних справ Республіки Польща.

11 березня 2019 року Бартош Ціхоцкі обійняв посаду Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні.

Генеральний Консул Республіки Польща у Харкові

Януш Яблонський

Януш Яблонський народився 22.11.1960 р. у Воломіні, одружений – дружина Aннa. Випускник факультету права і адміністрації Варшавського університету. Працював у територіальному самоуправлінні на посаді. Секретаря міської та гмінної ради Радзиміна.   

Дипломатично-консульську кар’єру розпочав у 1997 р. на посаді III секретаря у консульських справах у Консульському відділі Посольства РП у Москві. Працював також у Генеральному консульстві РП у Львові нa посаді керівника візового відділу (I секретар), де тимчасово виконував обов’язки керівника установи, i  в Генеральному консульстві РП у Калінінграді нa посаді керівника візового відділу. Є працівником Міністерства закордонних справ РП (радник-посланник). 

Від 11 лютого 2016 року обійняв посаду Генерального консулa РП у Харкові.

Генеральний Консул Республіки Польща у Львові

Еліза Дзвонкєвіч

Еліза Дзвонкєвіч народилась у 1976 році у Варшаві. Закінчила кафедру Української філології на факультеті Прикладної лінгвістики та східнослов’янських філологій у Варшавському університеті. Свою зацікавленість східними державами поглиблювала під час навчання за програмами  післядипломної освіті у Центрі східноєвропейських студій Варшавського університету.

Закінчила також Вищу банківську школу у Познані за напрямком менеджер в галузі управління персоналом з елементами коучінгу. Протягом 2006-2009 рр. Еліза Дзвонкєвіч була членом правління Фонду «Допомога полякам на сході». Працювала у корпоративних фондах, займаючи посаду голови правління, та в Національному Центрі Культури на посаді заступника директора.

Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку

Славомір Місяк

Славомір Місяк народився у 1975 р. в місцевості Соколів-Підляський, де навчався у початковій та середній школі. Він випускник Інституту міжнародних відносин Варшавського університету, ступінь магістра отримав у 2000 р.

У 1999-2000 роках він був стипендіатом грецького уряду в університеті Пандіо в Афінах, а в 2004 році пройшов курси з європейської безпеки в Центрі Маршала в Гарміш-Партенкірхені (Німеччина). Він пройшов стажування у Виконавчому секретаріаті Центральноєвропейської ініціативи у Трієсті в Італії та Посольстві РП в Празі.

Безперервно пов’язаний з Міністерством закордонних справ від 2000 року. Працював у Посольстві РП в Афінах на посаді у справах політичних та мас-медіа, Посольстві РП в Баку на посаді у справах головування РП в Раді ЄС, Генеральному Консульстві РП в Бресті на посаді керівника відділу особового руху.

Свою роботу в центральному офісі МЗС розпочав з Департаменту Європи та Департаменту Європейського Союзу. Він відповідав за координацію участі Польщі в таких регіональних організаціях, як Центральноєвропейська ініціатива (ЦЄІ), Рада країн Балтійського моря (РКБМ), Організація Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) та Північна рада.

У період з березня по серпень 2005 р. його делегували до Групи з проведення ІІІ Саміту Ради Європи, який відбувся у Варшаві 16-17 травня 2005 р. Від листопада 2009 р. по вересень 2013 р. був співробітником Східного департаменту МЗС на посаді у справах польсько-російських двосторонніх відносин. Від жовтня 2018 року він був співробітником Консульського департаменту МЗС, який координував візові справи в польських консульських установах у Росії, Білорусі та в державах Центральної Азії.

Багаторазово працював у якості спостерігача на виборах від імені, між іншими, ОБСЄ в Боснії та Герцеговині, Косові, Україні, Білорусі та Росії. Вільно володіє англійською, російською, новогрецькою та чеською мовами. Він інтенсивно вивчає українську мову.

Генеральний консул Республіки Польща в Одесі

Катажина Солек

Катажина Солек народилась у 1984 році у Жешові. Закінчила факультет міжнародних відносин в університеті Міколая Коперніка у Торуні, право у Жешовському Університеті, українознавство та філософію на Факультеті Східнослов’янської Філології в Ягеллонському Університету у Кракові.

Катажина Солек має багаторічний досвід роботи у самоврядуванні воєводства. У 2009-2016 роках відповідала, зокрема, за співпрацю з Україною в Маршалковському Управлінні Підкарпатського Воєводства, починаючи з 2013 року обіймала посаду директора канцелярії правління воєводства. У 2016-2020 роках була заступником генерального консула Республіки Польща у Львові.

Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці

Дамян Цярціньскі

Дамян Цярціньскі народився 12 липня 1978 року в Оструді, де закінчив загальноосвітній ліцей. 

Отримав ступінь магістра політології, а також здобув вищу теологічну освіту в Університеті Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві. 

В Центрі Східноєвропейських студій Варшавського університету отримав другий ступінь магістра у галузі спеціалізованих Східноєвропейських досліджень.

В рамках стипендійної програми він також півроку навчався на факультеті філософії Дрезденського університету в Німеччині.

Займався дослідженнями та багаторазово виконував місію міжнародного спостерігача на виборах в Україні.

Після закінчення університету розпочав роботу в міжнародному концерні, що працює на німецькомовних ринках.

В 2006-2008 роках у Львові був повноваженим представником Національного інституту Оссолінських в Україні.

В 2008 році почав роботу в Генеральному консульстві РП у Львові, де в 2009 році став керівником відділу Карти поляка. 

В 2010-2015 роках займав посаду керівника одного з відділів новоствореного Генерального консульства РП у Вінниці.

Після повернення до Польщі в 2015 році, очолював дослідницький проект, пов’язаний з темою Карти поляка у Литві, Латвії, Білорусі та Україні.

В травні 2016 року знову почав працювати в Міністерстві закордонних справ Польщі в Департаменті співпраці з Полонією і поляками за кордоном, де виконував функцію керівника відділу Карти поляка та репатріації.

Вільно володіє українською, російською та німецькою мовами, а також добре знає англійську.