Посол України в Німеччині відхилив запрошення президента країни відвідати концерт з російськими артистами
© Офіс президента

Посол України в Німеччині відхилив запрошення президента країни відвідати концерт з російськими артистами

Дружина посла назвала це черговим знущанням та плювком в обличчя всім українцям. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZN,UA.

Посла України в Німеччині Андрія Мельника запросив президент країни Франк-Вальтер Штайнмаєр на концерт класичної музики “За свободу й мир”, де серед виконавців більшість росіян. Про це повідомила дружина пана посла Світлана Мельник у себе на Facebook-сторінці. У програмі – за винятком українського композитора Валентина Сильвестрова – всі твори російських композиторів. Посол запрошення відхилив. 

“Тобто, що ж виходить: заходите-ка к нам на русский огонек, пане Посол, с Вашим “сопровождением”. Ми хочемо виявити солідарність Вашому мужньому народу і приготували для Вас музичний сюрприз… Тільки це зовсім не про солідарність з Україною, а чергове знущання, плювок в обличчя всім українцям!  Пропонувати Послу України послухати музику країни-агресора у виконанні її російських солістів – і це в той час, коли український народ понад місяць слухає вибухи російських бомб і ракет та постійне завивання сирен – це найбільш вишуканий вид знущання з нашої держави”, – прокоментувала пані Світлана. 

Раніше повідомляли, що в німецьких медіа кілька останніх тижнів з’явилася тривожна тенденція щодо поширення неправдивих російських наративів щодо українського полку “Азов”. Зокрема, в німецьких ЗМІ “Азов” почали називати “наці-батальйоном”, як це роблять окупанти.