Повертатись до Києва та області зарано – Міноборони

Повертатись до Києва та області зарано – Міноборони

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявляє, що наразі повертатись до Києва та Київської області передчасно – ситуація може змінюватись щодоби. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це в ефірі телемарафону сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, повідомляє Укрінформ.

За її словами, ситуація може змінюватись щодоби. Зараз росіяни перегруповуються, збирають свої сили, відновлюють техніку і особовий склад для продовження війни.

Представниця Міноборони зауважила, що не слід забувати, що в росії достатньо зброї. Не дивлячись на те, що Україна завдала величезного удару по ворожій техніці, у них залишаються ракети, щоб завдати великої шкоди, в них залишається інша техніка, «їм дуже складно відновлювати техніку і створювати нові одиниці, тому що санкції дають про себе знати, але в них є ще резерв, щоб воювати», сказала вона.

Маляр нагадала, що кінцевою метою рф є повний контроль над Україною – « і це їхня мета …це їхня “історична” задача. Навіть якщо буде затишшя, буде наша перемога, це не означає, що ми на цьому маємо зупинитись і що у рф у подальшому цих планів не буде».

На її переконання, окупанти не відмовились від мети захопити Україну, зокрема Київ. «І через те, що вони не змогли її реалізувати, вони мають виправдати своє знаходження тут і тому ставлять перед собою менші цілі. Це Маріуполь, географічні кордони Донецької та Луганської областей. Але це не означає, що вони на цьому хочуть ставити крапку. Ні, звісно», – сказала Маляр.

Упродовж останніх тижнів фіксується збільшення кількості громадян України, які повертаються в свою державу. За добу цей показник зріс до 25-30 тисяч осіб.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.