Предстоятель ПЦУ нагородив матерів полеглих воїнів медалями «за жертовність і любов до України»

Предстоятель ПЦУ нагородив матерів полеглих воїнів медалями «за жертовність і любов до України»

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з матерями полеглих українських воїнів, які віддали свої життя захищаючи Батьківщину і нагородив їх медалями «за жертовність і любов до України». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Духовний Фронт України.

На зустрічі також були присутні військові капелани ПЦУ,  голова спілки ветеранів АТО Деснянського району міста Києва та військові побратими загиблих, повідомляє пресслужба ПЦУ.

«Неможливо уявити, наскільки сильним є материнський біль, коли долинає звістка із фронту про смерть рідного сина, – сказав митрополит Епіфаній. – На жаль, багато українських матерів переживають горе втрати за час неоголошеної російсько-української війни. Розділити його із ними у молитві до Бога – не просто наш обов’язок, це вияв вдячності полеглим героям за оборону територіальної цілісності України».

«Так, ніщо ніколи не зможе заспокоїти серце матері, замінити погляд люблячої дитини, її обійми. Однак, молячись та оберігаючи пам’ять про українських героїв, – ми додаємо матерям сил, а Господь дає віру в вічне блаженне життя їхніх дітей та надію на майбутню зустріч, адже Бог же не є Бог мертвих, а живих. Бо в Нього всі живі», – сказав митрополит Київський і всієї України Епіфаній звертаючись до присутніх.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній відзначив Київських лікарів відзнаками святого цілителя Пантелеймона. Також він привітав із днем Незалежності України.