Прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький перебуває із візитом на Київщині
Бородянка, Україна, 1 червня 2022 року. Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, віце-прем’єр-міністр, міністр державних активів Яцек Сасін та міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов під час візиту до контейнерного містечка для внутрішніх біженців у Бородянці під Києвом PAP/Viacheslav Ratynskyi

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький перебуває із візитом на Київщині

Моравєцький зазначив, що життя в Бородянці до вторгнення Росії було цілком нормальним. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький, віцепрем’єр-міністр Яцек Сасін та керівник Канцелярії прем’єр-міністра Міхал Дворчик перебувають у Бородянці на Київщині, де у співпраці з польським урядом для мешканців міста було створено ще одне контейнерне містечко.

Моравєцький зазначив, що життя в Бородянці до вторгнення Росії було цілком нормальним.

«Ми в Бородянці, місці, яке три місяці тому було нормальним містом, як сотні в Україні, сотні в Польщі. Ця ідилія, це нормальне життя раптом перетворилося на пекло. Раптом прийшли варвари з Росії і знищили все. Україна бореться за відновлення миру не лише тут, а й у всій Європі, тому що всі ми живемо в тіні варварського нападу Росії», – сказав прем’єр.

Він підкреслив, що Європейській раді вдалося зберегти «єдність вільного світу» і було погоджено шостий пакет санкцій проти Росії.

Прем’єр-міністр закликав згадати, скільки дітей загинуло під час війни в Україні.

«Ми пам’ятаємо, скільки українських дітей загинуло. Задокументовано понад 250 безсумнівно звірячих вбивств дітей, а також кілька мільйонів дітей, які були змушені покинути свої домівки. Нагадаємо, що мінімум 200 тис дітлахів було викрадено і вивезено до Росії», – нагадав Матеуш Моравєцький.

Польський прем’єр закликав зупинити Путіна.

«Від цього залежить наше спільне майбутнє. Сьогодні тут твориться історія Європи та світу. Якщо Україна не встоїть, то нічого не буде, як раніше. Ми повинні перебудувати політичний порядок таким чином, щоб Росія своїм “рускім міром” не загрожувала миру інших країн», – сказав прем’єр-міністр Польщі.

niezalezna.pl/І.Я.