Президент Литви виступив у Раді українською мовою

Президент Литви виступив у Раді українською мовою

Президент Литви Гітанас Наусєда, який прибув в Україну з офіційним візитом, виступив із трибуни Верховної Ради, звернувшись українською мовою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Діло”.

Він заявив, що його країна підтримує нашу державу, й зазначив, що тимчасово окупований Росією Крим є однозначно українським.

“Дорогі брати і сестри, українці. Я прибув до вашого краю зі звісткою дружби і співпраці. Звертаюся до вас давньою і достойною мовою, яку було довго переслідувано і знищувано, але не знищено”, – сказав Наусєда під оплески нардепів.

Литовський президент висловив переконання, що його звернення з трибуни українського парламенту прокладе шлях до спільного майбутнього двох держав.

“30 років тому, коли Литва боронила свою свободу під час кривавих січневих подій, українські добровольці поспішали на допомогу пліч-о-пліч із героями нашої свободи. І ми, литовці, завжди були поруч, коли народ України ставав на захист своєї гідності. Багато століть до того, ми були поряд одне з одном і навіть мали спільну державу, торгували, вели культурний обмін, чинили опір спільному ворогу”, – нагадав Наусєда.