Президент Польщі заявив, що росіяни не досягли своїх цілей в Україні
Президент Республіки Польща Анджей Дуда у Верховній Раді України, 22 травня 2022 року PAP/Jakub Szymczuk

Президент Польщі заявив, що росіяни не досягли своїх цілей в Україні

Україна показала цілому світу, що вона спроможна протистояти імперській Росії, – наголосив Анджей Дуда. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський президент Анджей Дуда висловив думку, що героїзм захисників України назавжди записався на сторінках історії. У своїй промові у Верховній Раді України він згадав про захисників Києва, Харкова, Маріуполя та інших українських міст.

Президент Анджей Дуда наголосив, що завдяки позиції українців росіяни досі жодних стратегічних цілей не досягли.

«Україна показала цілому світу, що вона спроможна протистояти імперській Росії! Адже ніхто в це не вірив, а воно сталося і відбувається. Росія не зреалізувала повністю жодної зі своїх стратегічних цілей. Зазнала величезних втрат і зазнає їх весь час. Це великий успіх української держави, це великий успіх українських збройних сил, це великий успіх української влади, це ваш великий успіх – всього народу», – сказав Анджей Дуда.

Президент Польщі додав, що міжнародне співтовариство мусить засудити і покарати росіян за злочини проти українського народу.

Під час візиту Анджея Дуди до української столиці застосовуються спеціальні заходи безпеки. Попередньо Анджей Дуда був у Києві в середині квітня.

IAR/Н.Б.