Президент Зеленський відзначив польських політиків державними нагородами
Президент України Володимир Зеленський, 29 серпня 2022 року. PAP/EPA/Carina Johansen

Президент Зеленський відзначив польських політиків державними нагородами

Президент України Володимир Зеленський відзначив польських політиків та членів уряду високими державними нагородами за внесок у співпрацю між обома державами, підтримку суверенітету та територіальної єдності України та популяризацію її у світі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Згідно з указом президента України Володимира Зеленського, оприлюдненим на сайті Офісу президента України, орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджено віце-прем’єр-міністра, міністра культури та національної спадщини професора Пьотра Ґлінського.

Орденом «За заслуги» першого ступеня нагороджений віце-прем’єр-міністр та міністр національної оборони Маріуш Блащак. Орденом «За заслуги» другого ступеня нагороджений керівник канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, який також був нагороджений медаллю «За розвиток військового співробітництва».

Президент України нагородив іноземних політиків, громадських діячів, журналістів і діячів мистецтва у зв’язку з Днем Незалежності України, який відзначається 24 серпня. Останній указ Президента України містить, зокрема, імена президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, очільника дипломатії ЄС Жозепа Борреля та держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Раніше Володимир Зеленський нагородив прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравєцького та віце-прем’єр-міністра Ярослава Качинського орденами Ярослава Мудрого ІІ ступеня. Це сталося під час їхнього спільного візиту до Києва 1 червня.

niezalezna.pl/Д.Н.