Прокуратура відкрила дві справи за «плівками Лероса» - адвокати

Прокуратура відкрила дві справи за «плівками Лероса» – адвокати

Офіс генерального прокурора відкрив два кримінальні провадження за заявою юристів, поданою в інтересах народного депутата України Гео Лероса, після опублікування ним певних аудіозаписів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це у Фейсбуці інформує юридична компанія «Міллер».

«Зареєстровано два кримінальні провадження за заявою, поданою в інтересах народного депутата України Гео Лероса. Заяви про вчинення кримінальних правопорушень, подані нашими юристами в інтересах Гео Лероса, стосуються ймовірних дій народного депутата України Миколи Тищенко та Дениса Комарницького», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що Офіс генпрокурора відкрив кримінальні провадження за такими статтями: ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем); ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 296 КК України (Готування до хуліганства із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

У компанії нагадали, що раніше в розпорядження Гео Лероса потрапили записи розмов невстановлених осіб, голоси яких схожі на голоси народного депутата Миколи Тищенка та бізнесмена Дениса Комарницького, і частину цих записів Лерос опублікував 2 жовтня 2020 року на своєму Ютуб-каналі.

«Під час розмови невстановлені особи, зокрема, обговорюють своє корупційне минуле та готування до нападів на народних депутатів України Гео Лероса та Олександра Дубінського. Чоловіки з голосами, схожими на голоси Тищенка та Комарницького, обговорюють «тіньові схеми» й публічну дискредитацію своїх опонентів», – уточнюється у повідомленні.

За інформацією юристів, у розмовах також згадується проведення обшуків у Комарницького, «пов’язаних з корупцією навколо будівництва Подільсько-Воскресенського мосту», і що чоловік із голосом, який, імовірно, належить Комарницькому, дякує, ймовірно, Тищенку за допомогу у вирішенні інциденту з Подільсько-Воскресенським мостом та обшуком у нього в офісі.

«7 жовтня 2020 Гео Лерос оприлюднив другу частину відеозаписів. На плівках невстановлені особи обговорюють напад на Гео Лероса та Олександра Дубінського. Зокрема, в розмові йдеться про застосування такого знаряддя вчинення протиправного діяння, як газовий балончик, облиття зеленкою, “обійми” та “пробіжки в кайданках” із Гео Леросом», – зазначається у повідомленні.

Наразі здійснення досудового розслідування у цих двох кримінальних провадженнях делеговано Головному управлінню Національної поліції у Києві.

«В подальшому нами буде ініційовано проведення допитів, призначення судової експертизи аудіозаписів для ототожнення осіб за фізичними параметрами голосу, а також проведення інших слідчих (розшукових) дій для встановлення обставин можливого вчинення кримінальних правопорушень», – поінформували у компанії «Міллер».

Як повідомлялося, народний депутат Гео Лерос під час виступу з трибуни парламенту 30 вересня заявив, що має передані йому Службою безпеки аудіозаписи, на яких нібито є докази підготовки нападу на нього і ще одного народного депутата.

7 жовтня Гео Лерос опублікував аудіозаписи розмов нібито Миколи Тищенка і бізнесмена Дениса Комарницького. Зокрема, на записах звучать розмови про можливий напад на Лероса.

Зі свого боку Тищенко повідомив, що відправив запит до СБУ для надання держохорони народному депутату Гео Леросу.

1 вересня фракція партії “Слуга народу” у Верховній Раді виключила зі свого складу Лероса.