Протести в Росії: поліція вживає паралізатори та сльозогінний газ
Протести в Москві PAP/EPA/ANATOLY MALTSEV

Протести в Росії: поліція вживає паралізатори та сльозогінний газ

У Москві затримано близько 800 осіб, у Петербургу – 500, а по всій Росії – 3000, в тому числі – 50 журналістів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понад 75 містах Росії пройшли протести проти арешту Алєксєя Навального. Люди вийшли на вулицю із гаслами «Звільнити Навального» та «Росія без Путіна».

Як повідомляє кореспондент Польського радіо Мацєй Ястшембський, поліція жорстоко розганяє мітингувальників, застосовує стосовно них фізичну силу, відбуваються арешти незалежних журналістів. Досі у Москві затримано близько 800 осіб, у Петербургу – 500, а по всій Росії – 3000, в тому числі – 50 журналістів.

У протестах бере участь, переважно, молодь, котра наголошує, що настав час змін. «Ми боїмося, що проти нас відкриють кримінальні справи, – говорить одна із протестувальниць. – Але ми сподіваємося, що цього не станеться». «Я вважаю, що це не є найвища ціна, яку ми в змозі заплатити за те, щоби наша країна була нормальна», – говорить інший учасник протесту в Москві.

Портал «Медуза» повідомляє, що поліцейськи використовують проти протестувальників сльозогінний газ та паралізатори. Учасники протестів записують ці сутички на мобільні телефони і публікують в мережі.

IAR/Я.С.