Прикордонники продовжують охороняти ділянку українсько-білоруського кордону у посиленому режимі (відео)

Прикордонники продовжують охороняти ділянку українсько-білоруського кордону у посиленому режимі (відео)

Перший заступник Голови ДПСУ Володимир Нікіфоренко перевірив ситуацію у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ДПС України.

Така необхідність обумовлена нестабільною політичною ситуацією у сусідній країні та спробами багаточисельних груп іноземців-паломників потрапити на територію України попри існуючі карантинні обмеження.

З метою контролю ситуації у пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на Чернігівщині, на місце прибув перший заступник Голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко.

Він перевірив готовність залучених резервів відомства, а також організацію взаємодії з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України, окремі підрозділи яких також задіяні для контролю за ситуацією на кордоні та недопущення порушень правопорядку.

Станом на ранок 17 вересня на напрямку цього пункту пропуску залишаються більше 1000 іноземців. Вони пройшли процедури прикордонного контролю на вихід з Республіки Білорусь та перебувають до лінії державного кордону України. І попри діючі обмеження, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, все ж планують потрапити в Україну.

 «Цих громадян, імовірно, ввели в оману, оскільки українська сторона інформувала про те, що пропуск для іноземців буде закрито. Державна прикордонна служба також неодноразово інформувала суміжну сторону. Окрім того, учора Уряд прийняв рішення про призупинення пропускних операцій у пункті пропуску «Нові Яриловичі», – наголосив Володимир Нікіфоренко характеризуючи ситуацію на українсько-білоруському кордоні.

Зауважимо, що взаємодія з благодійними релігійними організаціями та офіційними установами (посольствами держав походження іноземців) налагоджена. Прикордонники усіляко допомагають волонтерам, які постачають іноземцям продукти харчування, воду та медикаменти.

Ситуація на кордоні залишається контрольованою.