Рада призначила дату інавгурації Зеленського

Рада призначила дату інавгурації Зеленського

Нардепи мали розглянути сім різних постанов. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ТСН.

Верховна Рада України призначила дату інавгурації Володимира Зеленського на 20 травня.

За відповідне рішення проголосували 315 депутатів.

За традицією, інавгурація обраного президента відбувається у сесійній залі парламенту. Для цього проводиться урочисте засідання Верховної Ради.

Водночас, також можливе проведення низки інших урочистостей. Зокрема, член команди Зеленського та сценарист Юрій Костюк вже пообіцяв “фішечки” під час інавгурації.

Нагадаємо, станом на 14 травня у Верховній Раді було зареєстровано вісім постанов щодо інавгурації Зеленського. Нардеп Олександр Сугоняко зареєстрував проект постанови про проведення складання присяги 1 червня. Згодом цей проект було відкликано.

Народний депутат України Віктор Балога У Раді зареєстрували ще одну постанову із датою інавгурації Зеленського У Раді зареєстрували ще одну постанову із датою інавгурації Зеленського запропонував провести інавгурацію 19 травня, до цього таку ж постанову зареєстрував народний депутат Сергій Міщенко. Однак після цього нардеп Віталій Купрій пропонував перенести дату інавгурації на 20 травня, адже 19 – День пам’яті жертв політичних репресій. Також Купрій запропонував і ще одну дату – 26 травня.

Своєю чергою, народний депутат з фракції “Блоку Петра Порошенка”, голова Соціал-демократичної партії Сергій Каплін своєю постановою пропонував, щоб Зеленський складав присягу двічі: 19 травня у стінах парламенту і 3 червня на НСК “Олімпійський”. Ще однією постановою від нардепа Володимира Куренного У Раді зареєстрували черговий проект постанови про інавгурацію Зеленського У Раді зареєстрували черговий проект постанови про інавгурацію Зеленського інавгурацію пропонували провести 17 травня. Окрім цього, власну пропозицію внесла і фракція “Народний фронт” – там виступають за проведення інавгурації 28 травня.